Konyaaltı'nda hayvanlar zengin otlarla besleniyor
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, küçük ve büyükbaş hayvanlar için kışın meralara ektikleri yonca, korunga, kılçıksız brom, otlak ve domuz ayrığı ile hayvanların zengin otlarla beslendiğini söyledi
Yayınlanma :
08.06.2021 13:29
Güncelleme :
08.06.2021 13:29


Konyaaltı Belediyesi, hayvancılığa desteğini sürdürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle projeler yürüten Konyaaltı Belediyesi, ücretsiz parazit ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. İki yıl önce başlayan aşı hibe desteğini de sürdüren Konyaaltı, ilçede hayvancılığın gelişmesine katkı sunmak için üreticilerle işbirliği yapıyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçede yaklaşık 25 bin küçükbaş hayvan varlığı olduğunu, üretime dayalı ekonomi modelini desteklediklerini, belediyenin bu bakış açısıyla üreticilerin yanında olduğunu kaydetti.
HAYVANCILIĞI DESTEKLİYORUZ
Yaylalarda devam eden hayvancılık için iki senedir ciddi yatırımlar yaptıklarını açıklayan Başkan Esen, üreticilere geçen yıl 50 adet otomatik yemlik dağıttıklarını kaydetti. Yaylalarda hayvanlara gölgede kalması için belirli noktalara gölgelikler yaptıklarını dile getiren Başkan Esen, hayvanların su ihtiyacının karşılanması için sıvatlar (hayvan içme suyu yalağı) inşa ettiklerini söyledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Kasım ayında, yaylalardaki meralara yonca, korunga, kılçıksız brom, otlak ve domuz ayrığı ektiklerini belirten Esen, tohumları 9 bin kilogram gübre ile beslediklerini aktardı. Üreticilerin Haziran ayı itibariyle yaylalara taşındığını aktaran Esen, hayvanların bu zengin otlarla beslendiğini belirtti.
HAYVANLAR İÇİN SU YALAKLARI
Yaylaya göç eden üretici Eren Dal, belediyenin kışın yaptığı ekimin faydasını şimdi gördüklerini söyledi. Dal, "Belediyemiz hayvanlar için gölgelik yaptı. Belediyenin yaptığı çeşmeler ile hayvanlar serin serin suyunu içiyor. Bu yıl belediyemiz yonca, korunga gibi ot tohumu atıp gübresini verdi. Hava kurak gitmesinden dolayı hepsi çıkmasa da hayvanlarımıza yetecek kadar çıktı. Belediye yayla yollarını düzenli onarıyor, belediyenin hizmetlerinden memnunuz" diye konuştu.
YEMLİKLER TASARRUF SAĞLIYOR
Doyran Mahallesi'nin yaylalarında hayvancılık yapan Lütfiye Güven ise belediyenin dağıttığı otomatik yemliklerden çok memnun olduğunu söyledi. Güven, "Yavrular, dökmeden, israf etmeden rahatça yiyorlar. Bir tane yem bile dökülmüyor. Bir çuval yem döküyoruz, hepsi doyuyor. Maşallah yavrularımız çok güzel oldu. Hayvanlar, eski yemliklerin içine girip yemi batırıyorlardı. Battı mı yemin faydası olmaz. Şimdi yeni yemliklerde çok rahat yiyorlar. Yemlikler, bizim işimizi kolaylaştırdı. Belediyemizden Allah razı olsun" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: