Konyaaltı Sahil Projesi’nde 8 ayda 7 Milyon TL zarar
ANSİAD toplantısına katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Cem Oğuz, Konyaaltı Sahil Projesi’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne maliyetinin 254 Milyon TL olduğunu ve 8 ayda 7 Milyon TL belediyenin zarar ettiğini söyledi
Yayınlanma :
20.09.2019 09:59
Güncelleme :
20.09.2019 09:59


Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2019 faaliyet yılı 5. Kahvaltılı Toplantısı Akra Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantı moderatörlüğünü ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı’nın gerçekleştirdiği toplantının konuğu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve ANTEPE İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cem Oğuz oldu.
8 AYDA 7 MİLYON TL ZARAR
Konyaaltı Sahil Projesi’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne maliyetinin 254 Milyon TL olduğunu ve 8 ayda 7 Milyon TL belediyenin zarar ettiğinin altını çizen Dr. Cem Oğuz, “Boğaçayı Projesi’nin maliyeti 131 Milyon TL ve 8 aylık süreçte 12 Milyon TL bölgenin bakımı için belediye harcamıştır. 254 Milyon TL para harcanan projeden 7 Milyon TL’de zarar etmişiz ve her yıl bu zarar katlanarak artıyor” dedi.
BOĞAÇAYI’NDA 15 BİN KAMYON MALZEME BİRİKTİ
Boğaçayı Projesi’nde denizi içeriye almanın kıyı erozyonuna (kumsal kaybına) neden olduğunu kaydeden Dr. Oğuz, “Burada 13 bin metreküp beton dökülmüş, 660 bin metreküp kazı yapılmış, bu 44 bin kamyona eşit durumdadır. Kamulaştırmasız olarak vatandaşa ait alan da kullanılmış yani her şey problemli” dedi. Dr. Cem Oğuz, “Antalyalılar şuna karar verecek, bu gölet için 6.5 kilometre sahili feda mı edeceğiz, yoksa bu göleti mi devam ettireceğiz. Kıyı erozyonu tehdidi var. Şuan 15 bin kamyon malzeme birikmiş, bu malzemeyi kıyıya taşımamız gerekli, güzelim sahile bunu yapmaya kimin hakkı var?” diye konuştu.
‘İSRAFLAR SÖZ KONUSU’
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ‘Planlı, kurallı, kimlikli bir kent’ yaratmalıyız sözlerini hatırlatan Dr. Cem Oğuz, “Burada mevcut durumu ortaya koyduk, olması gerekenleri de ortaya koyduk. Mevcut durumda çok fazla aksaklık söz konusu. Gereksiz yatırımlar, ekonomik anlamda israflar söz konusu, ihtiyaç olmayan yatırımlara gidilmiş. Gerçekten hem ekonomik anlamda hem de kentte gereği olmayan bir takım uygulamalar ortaya konmuş” dedi.
SEÇİME GİRİLİRKEN 32 İHALE
30 Mart öncesi son 5 ayda 32 yapı ihalesi yapıldığını dile getiren Dr. Cem Oğuz, “13 tane büyükşehir 19’u ASAT’a olmak üzere son 5 ayda 32 yapı ihalesi yapılmış. Bu etik olarak doğru bir şey değil. Seçime az bir zaman kala 32 yapı ihalesi gelecek yönetime yapılmış haksızlıktır. 5 tanesi 1 ay öncesinde yapılmış. 32 ihalenin sözleşme bedeli kdv dahil 853 milyon TL. Ancak, yıllara sari 2022’ye kadar tamamlanması öngörüldüğü için fiyat farkıları ile bu rakama çarpı 2 diyebilirsiniz” diye konuştu.
MOSTAR’A GENÇLİK MERKEZİ İHALESİ
Bosna-Hersek’in Mostar şehrine gençlik merkezi ihalesi yapıldığını dile getiren Oğuz, “Antalya’da bu kadar ihtiyaç varken Mostar’a 19.02.2019’da ihalesi yapılmış, 9 milyon TL artı KDV. Ne gerek var Mostar’da? Antalya’ya yapalım bunu, gerçekten barınma öğrencilerimiz için çok büyük sorun” diye konuştu.
haberantalya.com
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: