Milli judocu Vedat: Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlarda da altın madalyalar alacağız
MACARİSTAN'da düzenlenen Budapeşte Grand Slam'da altın madalya kazanan Judo Milli Takımı sporcusu Vedat Albayrak, Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlarda hedeflerinin takım olarak altın madalya olduğunu söyledi
Yayınlanma :
02.11.2020 07:15
Güncelleme :
02.11.2020 07:16


Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Grand Slam'da erkekler 81 kiloda mücadele eden judocularımızdan Vedat Albayrak ve kadınlar +78 kiloda tatamiye çıkan Kayra Sayit altın madalya kazandı. Yurda dönen milli takım geçen hafta, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi'ndeki bir otelde ikinci etap kampına başladı.
Macaristan dönüşünde DHA'ya açıklamalarda bulunan 81 kiloda altın madalya sahibi olan Gürcistan uyruklu milli takım sporcusu Vedat Albayrak, "8 aydır maç yapmıyorduk. Kampa da 4 ay önce başladık. Onun ardından da Macaristan'a gittik Grand Slam turnuvası için. Çok zor bir turnuvaydı. Maçlar zorluydu. Ama altın madalyayı Türkiye'ye getirebilmek güzel oldu. Bir ay sonra Avrupa Şampiyonası var ve takım olarak hazırız. İnşallah burada da altın madalyalar gelecek. Türkiye'ye altın madalya getirdiğim için çok mutluyum. Biz takım olarak hazırız. Avrupa Şampiyonası'na da olimpiyatlara da takım olarak hazırız. Buralardan da altın madalya getireceğiz" dedi.
Türkiye Judo Milli Takım Kaptanı Sinan Sandal da, "Uzun zamandır maç yapmıyorduk. Uzun zaman sonra ilk defa Macaristan Grand Slam turnuvasına katıldık. 4 aydır federasyon olarak arkadaşlarla kamptayız. Bunun meyvelerini burada iki altın madalyayla bir de yedincilikle tamamladık. Bu bizi dünya sıralamasında 62 ülke arasında 3'üncü sıraya taşıdı. Yani Judo belki tarihinde ilk defa bu sıralarda yer aldı bu turnuvadan sonra. Bu başarıyı bir ay sonra Avrupa Şampiyonası'nda da takım halinde gösterebileceğimize inanıyorum. Çünkü bazı maçlarımız şansızlıklarla gitti. Judoda çeyrek finale gelmediğiniz sürece yenildiğiniz zaman eleniyorsunuz. Onun için çeyrek finalden önce elenen arkadaşlar vardı. Ama bunların telafisini bir ay sonra Avrupa Şampiyonası'nda yapacağımıza ben inanıyorum. Çünkü çok kaliteli ve güçlü bir ekibimiz var" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: