Muratpaşa'da Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Ahmet Yesevi İlkokulu'nun 'Gülen Yüzler' anasınıfı öğrencileri, Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan ve 2014 yılında AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı Erasmus+'a entegre edilen eTwinning programı kapsamında ekmek israfının önüne geçmek için bir proje hazırladı.
Minik öğrencilerin 'Sepetimde Ekmek Var' adını verdiği proje kapsamında Ömer Sami, Nisa Doğan, Aybüke Ceren Yılmaz ve Ayaz Büyük öğretmenleri Nimet Kaya'yla Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, ekmek israfının önüne geçmek için neler yapılması gerektiğini Başkan Uysal'a anlattı.
Ekmeğin temel gıdalar arasında yer aldığını belirten öğrenciler, ancak yapılan araştırmaların Türkiye'de en fazla israf edilen gıda türünün ekmek olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Buna karşı yapılması gerekenin ihtiyaç kadar ekmek satın almak ve doğru koşullarda saklamak olduğunu anlatan minik öğrenciler, ekmeğin kesinlikle açıkta bırakılmaması, dilimleyerek tüketilmesi gerektiğini söyledi. Öğrencileri ve öğretmenlerini bu duyarlılıkları dolayısıyla kutlayan Başkan Uysal, ekmek israfının önüne geçmek için küçük yaşlarda bu bilinci kazanmanın önemli olduğunu söyledi. Ümit Uysal, küçük yaşlarda edinilecek doğru davranış kalıplarının gelecek yıllarda toplumu değiştireceğini belirtti.
Minik öğrenciler projeleriyle geldi
MURATPAŞA'da, Ahmet Yesevi İlkokulu'nun 'Gülen Yüzler' anasınıfı öğrencileri, ekmek israfının önüne geçmek için başlattıkları 'Sepetimde Ekmek Var' projesiyle Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti. Minik öğrenciler, ekmek israfının önüne geçmek için neler yapılması gerektiğini Başkan Uysal'a anlattı
Yayınlanma :
08.11.2018 12:12
Güncelleme :
08.11.2018 12:12


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: