Dar sokaklarının keşfetme duygusunu tetiklediği, geleneksel mimariyle yöresel mutfağının buluştuğu, mimarinin yeniden yorumlandığı butik otelleriyle ve füzyon mutfağının en seçkin örneklerinin bir araya geldiği Kaleiçi, içinde birçok sanat disiplinin barındıran son yüzyılının en sıra dışı sanat çalışması enstalasyon sergisine ev sahipliği yapacak.
7 sanatçı 7 farklı nokta
Muratpaşa Belediyesi’nin 6 - 9 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceği Kaleiçi Old Town Festivali’nde 7 sanatçı, Çağdaş Polat Sarıkaya, Emrah Man, Enver Güner, Özgü Gündeşliğioğlu, Selen Tokgöz, Seyhan Erdem ve Yılmaz Aras ‘Yerleştirme Sanatı’ olarak Türkçeleştiren enstalasyon çalışmalarıyla kent sakinlerini ve turistleri tarihi kapılardan girilen Kaleiçi’ne çağıracak.
Kaleiçi’nde 7 sanatçının 7 farklı noktada yapacağı çalışmalarda balon, elyaf gibi materyaller kullanılacak. Alışılagelmişin aksine herhangi bir sanat nesnesi içermeyen bu çalışmada anlam izleyicilerin katılımıyla ortaya çıkacak.
Muhittin Selamet anısına
Festivalde ayrıca, sanat çalışmalarını ölünceye kadar Kaleiçi Kandiller Sokak’ta atölyesinde sürdüren Antalyalı Ressam Muhittin Selamet anısına bir sergi de açılacak. Dr. Terlan Mehriyeva Azizzade’nin küratörlüğünü yapacağı sergi Kandiller Sokak’ta açılacak. Festival süresince açık olacak sergi ücretsiz gezilebilecek.
Muratpaşa’da Kaleiçi’ne davet var
Antalya’da sur duvarlarıyla çevrili tarihi şehir merkezi Kaleiçi’nde Muratpaşa Belediyesi’nin 6-9 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceği Kaleiçi Old Town Festivali’nde, 7 sanatçı tarihi kentin 7 farklı noktasında yapacakları enstalasyon çalışmalarıyla “İçeri Gel” diyecek.
Yayınlanma :
02.07.2017 13:42
Güncelleme :
02.07.2017 13:42


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: