Muratpaşa ilçesinin Sinan Mahallesi'nde harabe halde aldığı bir gecekondu evinin enkazından çıkan, tahta, tuğla, çivi, kapı ve pencere çerçevelerini kullanarak atölye yapan Adnan Ceylan, burada yaptığı heykellerden özel bir sergi koleksiyonu hazırlıyor. Bir heykelin büyüklüğüne göre yapımının 2,5- 3 ay sürdüğünü aktaran Ceylan, "Antalya, Türk turizminin başkenti. Burada öyle bir sergi hazırlamak istiyorum ki, turistler bu heykelleri gördüğünde 'Evet bu şehirde sanatın ruhu' var desinler istiyorum" dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDEKİ HEYKELLERİMLE GURUR DUYUYORUM
Dünyada driftwood sanatı yapan sayılı kişilerden olduğunu belirten Adnan Ceylan, aralarında Rahmi Koç'un evi için kartal, Ali Koç'un ofisine ise at heykeli yaptığını anlattı. Ceylan, "Son yaptığım iki at heykeli Ortadoğu'nun önemli bir ülkesini yöneten liderin sarayının ön kapısında sergileniyor. Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de 6 heykelim var. Bunlar bir sanatçı olarak benim madalyalarım. Oraları binlerce insan ziyaret ediyor ve geri dönüşüm heykellerimi görüyor, inceliyor. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.
'AMACIM İNSAN EMEĞİNE VE DOĞAYA SAYGI UYANDIRMAK'
Türkiye'nin ünlü isimleriyle iş insanlarının ev dekorasyonları için kendisine özel sipariş verdiğini, birçoğunun da özel üretimlerinden satın aldığını belirten Ceylan, "Yaşanmışlık izleri olan eski eşyalar ve ağaçları eserlerimde kullanıyorum. Amacım, insan emeğine ve doğaya saygı uyandırmak. Modern malzemeyle seri üretilen pahalı eşyalar yerine doğal ve basit malzemelerden yapılmış objelerle insanın temel ihtiyaçlarının karşılanabileceğini göstermek istiyorum. Doğaya ve geçmişe saygı duyan herkese biraz yaratıcı çaba, doğal malzemelerle ev eşyaları veya suda sürüklenmiş ağaç dalları gibi basit malzemeleri kullanarak çok değerli objeler yapılabileceğini göstermenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.
SEDİR ORMANINDA ADIM ADIM PARÇA ARIYOR
Adnan Ceylan, kimi zaman at, kimi zaman kartal tasarımlarının, uzun ve zorlu yolculuğun ürünü olduğunu belirterek, uygun parçaları bulabilmek için sedir ormanlarında arama yaptığını anlattı. Son tasarımlarından birinin boğa heykeli olduğunu kaydeden Ceylan, boğanın tasarımında kullanmak için 2500 metredeki sedir ormanlarından yıkılmış ağaçların parçalarını topladığını söyledi. Ceylan, "İşin özünde insan eli değmemiş, doğanın ruhunu taşıyan odun parçaları var. Orman Bölge Müdürlüğü'nden aldığım özel izinle sadece ölmüş veya uzun süre önce yıkılmış ağaçların parçalarını topluyorum ve heykelimi yapıyorum" dedi.
Odun ve ağaç parçalarına şekil veriyor
ANTALYA'da, kendisini ileri geri dönüşüm (driftwood) sanatçışı olarak adlandıran Adnan Ceylan, doğadan kopup, nehir yollarıyla sürüklenerek bir araya toplanan odun ve ağaç parçalarından heykel ve ev aksesuarları yapmasıyla tanınıyor. Şimdilerde ise harabe halde aldığı eski bir yapıyı tamamen geri dönüştürüp atölyeye çeviren Ceylan, Antalya'nın çeşitli noktalarında sergilemek için 20 parçadan oluşacak geri dönüşüm heykel koleksiyonunun yapımına da başladı
Yayınlanma :
19.09.2022 07:46
Güncelleme :
19.09.2022 07:46


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: