Özel armut depoda alıcı bekliyor
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde üretilen Karyağdı armudu depolarda alıcı bekliyor. Antalya'nın meyve ambarı Korkuteli'de üretilerek ve soğuk hava depolarında kaldırılan Karyağdı armudu alıcısını bekliyor
Yayınlanma :
06.02.2021 11:51
Güncelleme :
06.02.2021 11:51


Elma ve armut tüccarı Mümin Demir, "Biz tüccar olarak üreticilerden aldığımız Karyağdı armutları şu an elimizde kaldı ve satılmıyor. Fiyat olarak 1,5- 2 TL arasında ancak biz şu an pazar bulamıyoruz. Artık Korkuteli'nde yetişen Karyağdı armudu bu saatten sonra üretici olsun, tüccar olsun geri duruyor. Karyağdı armudu üreticilerinin yüzde 70'i ağaçlarını kesiyor. Artık Karyağdı armudu antika gibi olacak. İlçede 3- 5 yıl içinde Karyağdı armudu diye bir şey kalmayacak. Bizim devletimizden istediğimiz şey, patentini aldığımız Karyağdı armut üreticilerine ve tüccarlara destek çıkması" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: