Bugün Antalya’da başlayacak olan ve 4 gün sürecek olan MEDTİS 2018 – Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Konseyi’nde Türkiye’nin kamu ve özel sağlık yatırımları 56 İslam ülkesine tanıtılacak. Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) ve Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği (UASTED) işbirliği ile düzenlenecek olan konseyde, İslam Dünyasındaki Sağlık Turizminin tüm yönleri tartışılacak.
DÜNYA İSLAM ÜLKELERİ
Kamu ve sözel sağlık kurumları, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ve ilgili bakanlık temsilcilerinin katılacağı Konsey’de, Dünya İslam ülkeleri bir araya gelecek. Sağlık alanındaki hasta akışının Türkiye’ye çekilmesi, bunun planlanması yapılacak ve aynı zamanda ülkelerinden hasta gönderecek doğru karar vericilerle ülkemizdeki sağlık temsilcileri bir araya getirilerek sağlık turizminde İslam ülkeleri ile işbirliği arttırılması hedefleniyor.
SOSYAL SAĞLIK PROJELERİ
Oluşturulacak olan Uluslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi Konsey’de; sağlık turizmi alanında gelişmiş ve kendisini ispat etmiş yeterli teknik ve bilgi birikimine sahip olan ülkeler ile diğer İslam ülkelerinin birbirine entegre olmasını, hasta hareketliliğinin sağlanmasını ve sosyal sağlık projeleri ile sağlık turizmi politikalarının hükümet ve devlet politikaları ile desteklenerek ikili iş birliklerinin ülkeler nezdinde arttırılması amaçlanıyor.
SAĞLIKTA İŞ HACMİ
300 farklı kişi ile iş görüşmesi yapılacak olan Uluslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi Konseyi ile sektör temsilcileri hem sektör içindeki kurumlarla işbirliği imkânı sağlanması, hem de sağlık hizmeti almak isteyen Dünya İslam Ülkeleri temsilcileri ile iş hacminin arttırılması sağlanacak. Konsey’de, sağlık turizminde girişimci ve yatırımcılara yeni imkanlar oluşturmak, gelişimini sağlamak, Türkiye’de ki tüm sağlık turizmi ile iştigal eden firmaların İslam Ülkelerine tanıtımını da gerçekleştirilecek.
ANTALYA’NIN SAĞLIK TURİZMİ
Öte yandan; Akdeniz Üniversitesi Sağlık Turizmi ve Talassoterapi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (SATTMER) tarafından “Antalya’nın Sağlık Turizmi: Potansiyeli, Zorlukları, Hedefleri” başlıklı panel düzenlendi. Turizm Fakültesi’nde gerçekleşen panelde, sağlık turizminin problemleri, Türkiye ekonomisine katkısının nasıl artırılabileceği konuları değerlendirildi. Sağlık turizminde Türkiye’ye rakip ülkelerin pazarlama yöntemleri de incelenerek Türkiye şartlarında en iyi pazarlama stratejilerinin belirlenmesinin gerekliliği vurgulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: