Serik'te Turizm Haftası kutlandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 18 Nisan Turizm Haftası düzenlenen törenle kutlandı.
Yayınlanma :
18.04.2025 16:22
Güncelleme :
18.04.2025 16:23


Serik Borsa İstanbul Turizm MTL Okulu'nda düzenlenen törene Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, MHP İlçe Başkanı Osman Üstünmet, Okul Müdürü Süleyman Demir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Okul Müdürü Hasan Demir, "Okulumuz 2003 yılında eğitim öğretime başladı. Türkiye'nin tek diğer alanlar itibarıyla ülkemizde bulunan 10 uluslararası okulundan biridir. 420 örgün eğitim, 150 MESEM olmak üzere 570 öğrenci eğitim görmektedir. Eğitimimiz turizm sektöründe isteği dikkate alınarak daha çok yabancı dil ağırlıklıdır" dedi.
Kaymakam Cemal Şahin, "Ülkemizin en önemli, ekonomik ve kültürel dinamiklerinden biri olan turizmin, toplumsal bilincimizin ve uluslararası tanınırlığımızın artmasında ne denli büyük bir rol oynadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Antalya'mız turizm açısından dünyada önde gelen merkezlerden biridir. Her santimetrekaresinde bir tarih yatmaktadır. Serik ise bu tarihin yankılanmasında önemli bir noktadadır. Serik, tarihi, doğal güzellikleri ve misafirperver insanlarıyla sadece Antalya'nın değil, tüm Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden biridir. Özellikle Belek gibi dünya çapında tanınan bir turizm destinasyonuna ev sahipliği yapmasıyla ilimiz ve ilçemiz, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Sahip olduğumuz bu değerleri işletmelerimizi, profesyonel turizm anlayışıyla birleştirdiğimiz takdirde, turizmde hak ettiğimiz noktalara ulaşmamız mümkün olacaktır. Buradaki en önemli husus, doğamızı ve tarihi mirasımızı koruyarak turizm faaliyetlerine devam etmektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Serik Borsa İstanbul Turizm MTL Okulu Halk Oyunu Ekibinin gösterisi sunuldu. Öğrencilerin Antalya'nın tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtımını da yaptığı program kapsamında öğrenciler arasında turizm sektör yarışması ve müzik dinletisi düzenlendi.
Turizm Haftası dolasıyla okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve okula katkılarından dolayı bölgede bulunan otel yöneticilerine Kaymakam Cemal Şahin tarafından teşekkür plaketi verildi.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: