TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Nüfus yoğunluğuna göre açılacak olan iş yeri sayısının belirlenmesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılması öngörülen düzenlemeye olumlu baktıklarını söyledi. Gelişmiş ülkelerde işyeri planlamasının nüfus yoğunluğuna göre yapıldığını hatırlatan Sevimçok, ülkemizde de böyle bir yasal düzenlemeye gidilmesi gerektiğini ifade etti. Birçok sokak ve caddede haddinden çok fazla ve de birbirinin aynısı olan pek çok işyeri bulunduğuna dikkat çeken Başkan Sevimçok, “plansız açılan bu dükkânlar sayesinde mevcut esnafın iş yapamıyor ve bir çoğu işyerini kapatmak zorunda kalıyor. Esnaf enflasyonunun önüne geçilebilmesi için nüfus yoğunluğu dikkate alınarak kapasitenin dışında işyeri açılmaması gerekir” dedi.
Zincir marketlere de değinen Başkan Sevimçok, zincir marketlerin haksız rekabeti körüklediğini ve bulaşıcı bir hastalık misali hızla çoğalarak artık her sokakta neredeyse en az üç-beş adet cep marketin açıldığını söyledi.
SEVİMÇOK: ZİNCİR MARKETLER HAKSIZ REKABETİ KÖRÜKLÜYOR
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok işyeri planlamasının nüfus yoğunluğuna göre yapılması gerektiğini ve bununla ilgili yapılacak olan her düzenlemeye ise olumlu bakacaklarını söyledi.
Yayınlanma :
07.03.2016 09:02
Güncelleme :
07.03.2016 09:02


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: