Kırmızı beyazlı takımın son 20 yılında şampiyonluk ve play off heyecanını hem tribünden seyirci, hem de yönetici olarak yaşadığını anlatan Gültekin Gencer, play off'ta finale yükseldikleri için mutlu olduğunu söyledi. Sezon boyunca Süper Lig'e play off müsabakalarına kalmadan yükselmeyi hedeflediklerine değinen Gencer, "Play off'tan da olsa Süper Lig'e çıkacağız. Kadro olarak, şehir olarak her anlamda Süper Lig'e hazırız" dedi.
"KESİNLİKLE SÜPER LİG"
Antalyaspor'un şu anki ismiyle Süper Lig'e 6'ncı kez yükselme şansı oluştuğunu vurgulayan Gencer, Samsunspor maçının kolay geçmeyeceğini belirtti. İki şehrin Süper Lig'e yükselmeyi istediğini dile getiren Gencer, iki takımın ligde güzel hatıraları bulunan maçlar oynadığını anlattı. Samsunspor maçında tribündeki seyirci üstünlüğünün Antalyaspor lehine olması gerektiğine dikkati çeken Gencer, "Biz Samsunspor maçını kolay geçmeyecek de olsa kazanacağımıza inanıyoruz. Biz daha çok hazırız. Stadımız bitti, tesislerimiz yapılıyor, her açıdan bakıldığında Süper Lig'e en hazır kent ve takım Antalya. Antalyaspor kesinlikle Süper Lig'de olmalı" diye konuştu.
"BİRLİK ZAMANI"
Antalyaspor taraftarına da çağrı yapan Gencer, geçen sene hak etmese de küme düşen takımın bu sezon yeniden Süper Lig'e yükseleceğine yönetim olarak inandıklarını söyledi. Kentte yaşayanların Antalyaspor için birlik olma zamanı geldiğine değinen Gencer, Süper Lig'e yükselme sürecinde final maçı öncesi şehirde ciddi bir heyecan yaşanmasından dolayı sevindiğini dile getirdi.
Adana Demirspor maçı sonrası sahada yaşanan taraftar olaylarını ve yöneticilerin tavrını eleştiren Gencer, “Biz de elenebilirdik, onlar elendi, dünyanın sonu değil. Bizim de şampiyonluğumuzun yüzde 100 garantisi yok. Gelecek yıl iki şehrin takımı Türkiye Kupası'nda da karşılaşabilir. Dostlukların bozulmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
2'Sİ PLAY OFF'TAN 5 DEFA YÜKSELDİ, 19 SEZON KALDI
Antalyaspor, liglere 1966-1967 sezonunda 2. Lig'den katıldı. 1981-1982 sezonunda 2. Lig'de şampiyon olarak 1. Lig'e yükseldi. 1. Lig'de 3 sezon oynadıktan sonra ligden düştü. Ertesi yıl tekrar 1. Lig'e çıkmasına rağmen 1987 yılında bir kez daha 2. Lig'e düştü. Bu tarihten sonra toplam 7 sezon boyunca 2. Lig'de oynayan kırmızı beyazlılar, 1993-1994 sezonunda play off'la yeniden 1. Lig'e adını yazdırdı. 1. Lig'de 8 yıl aralıksız oynayan Antalyaspor, 2001-2002 sezonu sonunda küme düştü.
Antalyaspor 2005-2006 sezonunda Lig A'yı ikinci tamamlayarak 2006-2007 sezonunda Turkcell Süper Lig'de oynamaya hak kazandı. Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun son haftasında kaybettiği puanlar nedeniyle tekrar küme düştü. 2007-2008 sezonunda ligi ikinci sırada tamamlayıp Turkcell Süper Lig'e çıkan Antalyaspor, 2013-2014 sezonunda PTT 1. Lig'e düştü. Antalyaspor, bu sezon PTT 1. Lig'de play off finalinde Samsunspor'u yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: