Tütünde 4 binden fazla zehirli madde var
Sigarayı bırakmanın önemini vurgulamak amacıyla Antalya İl Sağlık Müdürlüğünde Yeşilay Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Sigarayla Savaş Derneği'nin işbirliği ile öğrencilerin yapmış olduğu resimlerden oluşan bir sergi düzenlendi. Sağlık çalışanlarının sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat ederek katıldığı serginin açılışını Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür yaptı
Yayınlanma :
09.02.2021 10:24
Güncelleme :
09.02.2021 10:25


Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür burada yaptığı konuşmada sigara, nargile, pipo içme veya dumanının solunmasının zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturduğunu söyledi. Hülür, "Tütün ürünlerinde 4 binden fazla zararlı kimyasal madde bulunmakta olup, esas bağımlılık yapan madde nikotindir. Bu maddeleri içeren tütün ve tütün ürünlerinin bir nefes çekilmesiyle zararlı maddeler dolaşıma karışır ve zaman içinde sağlık sorunları başlar. Kalp ve damar hastalıkları, Koah, mide rahatsızlıkları ve cilt kanserleri gibi yüzlerce sayabileceğimiz hastalıklara yol açmaktadır. Özellikle bu Pandemi döneminde sigaranın zararlı etkilerine daha çok şahit olmaktayız. Sigara içmek solunum yollarını tahrip ederek korona virüse yakalanma riskini arttırmaktadır. Dillere destan olan Cihan Padişahı Sultan Süleyman'ın ''Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'' sözü de kültürümüzde sağlığa verilen önem vurgulanmıştır''dedi.
Dr. Hülür ayrıca, pasif içiciliğe de dikkat çekerek, "sigara kullanmayan ama sigara dumanına maruz kalan kişilerin 30 dakika sigara dumanına maruz kalması bile fiziksel zarar alması için yeterlidir" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: