Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin kahvaltı toplantısına konuk oldu. Başkan Uysal, işadamlarıyla asfalt çalışmalarından kentsel dönüşüme, Kırcami’den Kaleiçi’ne Muratpaşa’yı tüm yönleriyle birlikte değerlendirdi. Toplantıda işadamlarının sorularını da yanıtlayan Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün idari hizmet binası ve şantiyelerinin bulunduğu Yeşilova Mahallesi’ndeki alana Antalya kamuoyunun gündemine oturan imar plan sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu.
40 milyonluk mülk
Başkan Uysal, “12 bin 887 metrekarelik alan, kamu yönetim merkezi olarak kullanılamaz hale geldi. Bölgenin ticari gelişimiyle uyumlu hale getirilmesi artık bir zorunluluk. Bunun için, alanın, bölgenin gelişimine uygun olarak daha nitelikli kullanımı amacıyla imar plan değişikliği talep ettik. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedildi. Kamunun 40 milyonluk mülkünü bir kararla sıfırladılar” dedi.
Müeyyidesinin olması lazım
Bu olumsuz kararın altında imzası bulunanların bir vicdan muhasebesi yapması gerektiğini belirten Başkan Uysal, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkı değil mi bu? Şimdi hiçbir şey olmamış gibi milletin yüzüne bakıyorlar. Bu nasıl bir vicdan? Hangi gerekçeyle bu tutum kabul edilebilir? Ahmet’in, Mehmet’in yeri olunca, kulisler yapılıyor, geçiyor ama kamu, hakkı olanı da alamıyor. Siyasi nedenlerle, bölgede hesabı kitabı olanlar nedeniyle, arka planını bilemiyoruz. Ama milletin mülkünü öldürdün. Nedeninin hiçbir önemi yok. Yapılan işi odur. Bunun bir müeyyidesinin olması lazım. Kamu adına birilerinin ‘Ne oluyor?’ demesi lazım.” diye konuştu
Kırcami’de son adım
Başkan Uysal, toplantıda, ayrıca Kırcami’de devam eden planlama sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Sürece ilişkin ihtiyatlı konuşmayı tercih ettiğini belirten Başkan Uysal, “Onay için bölgenin bin ölçekli imar planlarını, gelecek hafta Büyükşehir Belediyesi’ne götüreceğiz” dedi. Başkan Uysal, bunun artık planlama sürecinin tamamlanması anlamına geldiğinin altını çizdi.
Ümit Uysal: Bir kararla milletin 40 milyonunu öldürdüler
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, işadamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Büyükşehir Meclisi’nde belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü alanına ilişkin alınan olumsuz karara ilgili “Kamunun 40 milyonluk mülkünü bir kararla sıfırladılar” dedi.
Yayınlanma :
09.11.2017 11:39
Güncelleme :
09.11.2017 12:25


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: