Üniversite-Sanayi İşbirliği Programına AÜ'den 2 proje
Üniversite sanayi işbirliği ile sanayiye yönelik doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan TÜBİTAK 2244-Sanayi Doktora Programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nin iki projesi desteklenmeye hak kazandı
Yayınlanma :
04.06.2020 10:01
Güncelleme :
04.06.2020 10:02


2023 yılı hedefleri kapsamında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite- sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi, üniversite/araştırma altyapısı ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacı ile TÜBİTAK BİDEB tarafından, 2244 Sanayi Doktora Programı çağrısı hazırlandı. Bu destek program ile; Doktora öğrencilerine burs, özel sektör kuruluş/kuruluşlarına doktoralı araştırmacı istihdam desteği sağlanıyor.
İşbirliği süreçlerini AKDENİZ TTO'nun yürüttüğü ve yönetici kuruluş olarak Akdeniz Üniversitesi'nin yer aldığı, Antalya OSB bölgesinde faaliyet gösteren Ar-Ge Merkezi Cantek Sogˆutma Mak. Turı·zm San. ve Tı·c. A.Ş. firması ve Antalya Teknokent firması Bı·lkav Egˆitim Danıs¸manlık A.Ş. destek almaya hak kazandı.
Destek almaya hak kazanan projeler kapsamında; Ziraat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği ihtisas alanlarında toplamda 13 doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi ve sürdürülebilir üniversite-sanayi işbirliğinin tesis edilmesi sağlanacak.
Projelerin sanayiye yönelik bölgedeki üniversite sanayi işbirliğinin ve nitelikli insan kaynağı gelişiminin ivmelenmesine katkı sağlayacağını belirten Akdeniz TTO Merkez Müdürü Doç. Dr. Olgun Kitapcı, "Proje Yöneticisi Prof. Dr. Erol Gürpınar ve akademik danışmanlar Prof. Dr. Şule Orman, Prof. Dr. Beykan Çizel, Prof. Dr. Melih Günay, Dr.Öğretim Üyesi Murat Ak ve Öğr.Gör. Dr. Yalçın Albayrak hocalarımızı ve firmalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Üniversite sanayi işbirliği, doktoralı insan kaynağının bölgede kelebek etkisi yaratmasını temenni ederiz" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: