Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yaş ortalaması yüksek olan kırsal mahallelerde kadınları iş yükünden kurtarmak için hamur yoğurma makinesi hibe desteği yapıyor. 'Unu sizden yoğurması bizden' kampanyası çerçevesinde bugüne kadar Döşemealtı, Kaş, Demre, Korkuteli, Elmalı, Finike, Kumluca, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinden talepte bulunan kırsal mahallelere 29 adet hamur karma makinesi hibe edildi.
İMECE KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR
Tek seferde 50 kilo hamur yoğuran makineler kadınların işlerini kolaylaştırıyor. Kurulumu yapılan makineler hamuru yoğururken, kadınlar dinlenmenin keyfini çıkarıyor. Hamur yoğrulduktan sonra hep birlikte bazlama ve yufka yapan kadınlar imece kültürünün de yaşatılmasına katkı sağlıyor. Hamur yoğurmanın fiziki olarak zor zahmetli bir iş olduğunu belirten kadınlar teknolojinin imkanlarından faydalanmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Biz oturuyoruz, makine yoğuruyor. Bağ bahçe işleri ev işleri derken zaten yoruluyoruz. Hamur yoğurmakta zor güç kuvvet istiyor. Çoğumuzun yaşı artık ileri seviyede. Bu makine bizi büyük bir yükten kurtardı" diyor.
DESTEKLER SÜRECEK
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyacı olan mahallelere hamur karma makinesi dağıtımı devam edecek. Yetkililer, kırsal mahallelere yaklaşık 120 hamur karma makinesinin hibe edileceğini açıkladı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürü Metin Kazaroğlu, hamur yoğurma ve açma işleminin kol gücüyle yapıldığına ve çok yorucu bir iş olduğuna dikkat çekerek, "Yoğurmayı da açmayı da aynı kişiler yapıyor. Dağıttığımız hamur yoğurma makineleriyle en azından işin yoğrulma kısmını hafifletmiş oluyoruz" dedi.
AKSEKİ KADINLAR MUTLU
Akseki Güçlüköy Mahallesi sakinlerinden Ayşenur Çavuloğlu da yufka ekmeği yapmanın
çok emek isteyen, açması ve pişirmesi uzun süren bir iş olduğuna dikkat çekerek, "Başkanımız Muhittin Böcek'e çok teşekkür ediyoruz. Hamur yoğurma makinesi ekmek ve makarna yapımında işimizi kolaylaştırıyor" diye konuştu. Güçlüköy Mahalle Muhtarı Murat Ceylan da emeği geçenlere teşekkür etti.
'Unu sizden yoğurması bizden' kampanyasıyla 120 makine hibe edilecek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 'Unu sizden yoğurması bizden' kampanyası kapsamında kırsal mahallelere hamur yoğurma makinesi hibe ediyor. Makineler, zor ve zahmetli hamur yoğurma işinde kadınlara büyük kolaylık sağlıyor. Kadınlar, makine hamuru yoğururken sohbet edip dinlenmenin keyfini çıkarıyor
Yayınlanma :
25.08.2022 11:12
Güncelleme :
25.08.2022 11:12


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: