Uzman Dr. Onur Ademhan: Gülüşünüzü tasarlayabilirsiniz
AĞIZ Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Ademhan, herhangi bir nedenle diş ve diş etlerinin görünümü bozulan hastaların, teknolojiden yararlanarak yüzüne en yakışan ve gereksiminlerine uygun estetik gülüşe kavuşturulabileceğini söyledi. Uzman Dr. Ademhan, dijital estetik gülüş tasarımının her aşamasında hastanın da sürece dahil olduğunu ve tedavi bittiğinde nasıl bir gülüşü olacağını bilerek koltuğa oturduğunu kaydetti
Yayınlanma :
02.04.2021 09:45
Güncelleme :
02.04.2021 09:46


Kişilerin estetik ihtiyaçlarının birbirinden farklı olabileceğini ifade eden Dr. Ademhan, bu nedenle herkesin gülüş tasarımının da kendine özgü yapılması gerektiğini kaydetti. Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Ademhan şöyle devam etti:
"Gülüş tasarımı yapılırken, yüz hatları, yaş ve cinsiyetin yanı sıra kişinin beklentileri de göz önüne alınır. Bu nedenle bir veya birkaç tedavi yönteminden yararlanılır. Bunlar diş beyazlatma, diş eti estetiği, diş implantı, porselen lamina kaplama, zirkonyum ve porselen kronların uygulanmasıdır. Bu teknikler kullanılarak dişlerdeki renklenme sorunları, çarpıklıklar, düzensiz dizilim düzeltilir. Eksik dişler tamamlanır. Kişinin gereksinimine göre şekillenen tedavinin süresi de buna göre değişir. Genellikle 2-3 haftada tamamlanır."
Dijital gülüş estetiğinin sportif, çekici ve entelektüel diye üç türü olduğunu kaydeden Uzman Dr. Onur Ademhan, "Sportif gülüş tasarımında orta kesici dişlerin boyu, yan kesici dişlere göre daha uzun tasarlanır. Amaç, kişiye dinamik bir hava katmaktır. Çekici gülüş tasarımında, ön dişler vurgulanarak kişinin genç ve çekici bir görünüm kazanması hedeflenir. Entelektüel gülüşü ise genellikle orta yaşlılar ister. Dişlerin tümü aynı boyda tasarlanır" diye konuştu.
ÖNCE BİLGİSAYARDA SONRA AYNADA
Uzman Dr. Ademhan, dijital gülüş tasarımı için gelişmiş bilgisayar yazılımı kullanıldığını hatırlattı. Tedavi başlamadan önce hastanın fotoğraf ve görüntü kaydının yapıldığını, bunların bilgisayara aktarıldığını söyleyen Ademhan, "Kişi kavuşacağı gülümsemenin sanal halini bilgisayar ekranında görür. Sonra oluşturulan model, hastanın ağzında denenir. Tedavi tamamlandığında aynadaki görüntüsünün nasıl olacağını tahmin etmek zorunda kalmaz, gözleriyle görür. Hoşuna gitmeyecek bir sürprizle karşılaşmayacağını, istek ve beklentilerine kavuşacağını bilerek tedaviye güvenle başlar" dedi. Ademhan, dijital gülüş tasarımının başarısını artırmak amacıyla bazı vakalarda, dudak ve yüzün bazı bölgelerine dolgu yapılarak gülüşün ön plana çıkarıldığını da kaydetti.
KİMLERE UYGUN
Uzman Dr. Onur Ademhan, görüntüsünü beğenmediği için konuşmasını ve gülüşünü gizleyen, dişlerinin renginden ve şeklinden mutlu olmayan herkesin dijital gülüş tasarımı adayı olduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: