Vali Yazıcı, Sivil Toplum Araştırmaları Projesi Çalıştayı'na katıldı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 58 dernek temsilcisinin katıldığı 'Sivil Toplum Araştırmaları Projesi' (Dijitalleşme) Antalya Çalıştayı'na katıldı
Yayınlanma :
01.11.2021 13:52
Güncelleme :
01.11.2021 13:52


'EN ÖNEMLİ KRİTER, STK'LARIN GÜCÜDÜR'
Çalıştayda konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Gelişmiş demokrasilerde, STK'ların güçlü olmasının güçlü ise doğru bildiklerini söyleyebiliyorlarsa o demokrasiler bir parça daha gelişmiş demokrasi olarak adlandırılıyor" dedi. Vali Yazıcı, şunları söyledi:
"Tabi ki tek kriter bu değil ama en önemli kriterlerden biri STK'nın gücüdür. Gelişmiş diye tabir ettiğimiz ülkelerde STK'lar seslerini daha yüksek sesle çıkartabiliyorlar. Bizim ülkemizde de ben bu şekilde olduklarını değerlendiriyorum. STK'larımızın kendini yenileyerek, dünyanın siyasal ve sosyal gelişimlerini takip etmeleri gerektiğini düşünüyorum."
YERLİ ÜRETİME DESTEK
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedefler doğrultusunda ilerleyerek gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşılacağını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Üreterek, başta savunma sanayisindeki ürünlerimiz olmak üzere yerli üretime destek vererek yolumuza devam edeceğiz. Güçlü bir ülkeyiz. Şu anda G-20'deyiz ama çok kısa bir süre içerisinde dünya ekonomisinde ilk 10'da belki de ilk 7'de olabilecek bir ülkeyiz. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Hep beraber buna inanalım. Herkes kendi alanında gayretini göstersin. Teknik gelişimler üretimler tek başına yeterli değildir. Demokrasi tarifinde sizlerin sesinin gür ve hür şekilde çıkmasının çok büyük bir önemi vardır. Bunu ülkemiz için yapalım, vatanımız için yapalım. Bunu büyük Türk milletinin dünyada alması gereken konum için yapalım" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: