Vatandaştan orman yangınlarına ilk müdahale önlemi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde vatandaşlar, orman yangınlarına karşı acil müdahalede bir yöntem geliştirdi. Vatandaşlar yol kenarlarına yangına ilk ve acil müdahale yapabilmek için su dolu bidonlar yerleştirdi
Yayınlanma :
04.09.2021 12:15
Güncelleme :
04.09.2021 12:15


Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürhan Arıtürk, "Maalesef geçen günlerde bidonları yerleştirdiğimiz yol kıyındaki çam ormanlarında, gece yarısı üç noktada başlayan orman yangınları çıktı. Nöbet tutan vatandaşların ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin acil müdahalesiyle büyümeden anında söndürüldü. Şimdi de adı geçen iki yola 50 metre ara ile içinde 20 litre su bulunan 300'e yakın su bidonu yerleştirdik. Bu su bidonları ile vatandaşlarımız, ani bir yangında acil olarak müdahale edebilecek. Üstlerine de 'yangın için' yazdık. Amacımız ani başlayan bir ateşi anında söndürmek. Bölgemizin akciğeri olan çam ormanlarımızı korumak" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: