Antalya'da dünyaya gözlerini açan çalı kanguru yavruları, annelerinin kesesinden çıkmıyor. 24 saatlerini kese içinde geçiren kanguru yavruları, beslenme saatlerinde kafalarını kesenin dışına çıkartıp karınlarını doyuruyor. Çalı kangurularının doğumdan sonraki 2 ila 3 haftayı annelerinin kesesinde geçirdiğini belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Dr. Aygül Arsun, "İçgüdüleri burada da kendini gösteriyor. Kendilerine zarar verecek bir canlı olmamasına rağmen anne kanguru yavrusunu keseden çıkartmıyor. Sadece beslenme saatinde kafasını ve ellerini dışarı çıkaran kanguru yavrusu yemeğini yedikten sonra tekrar güvenli yere, yani kesenin içine çekiliyor. Orada uyuyor ve fiziksel olarak büyümeyi bekliyor" dedi.
Yavru kanguru, dünyayı annesinin kesesinde izliyor
ANTALYA Hayvanat Bahçesi Doğa Parkı'nda, baharın gelişiyle birlikte yavrulayan dişi kangurular, beslenme saatinde bir araya geliyor. Dişi kangurular, vücutlarının önünde bulunan keselerinin içinde korudukları yavrularıyla beslenip birlikte zaman geçiriyor
Yayınlanma :
18.03.2022 09:11
Güncelleme :
18.03.2022 09:12


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: