Hiç kimse kusura bakmasın Hürses Gazetesi sorumluluğunu yerine getiriyor. Kent bilinci diyor, itibar diyor, güven diyor ve kentine sahip çıkma adına en önde yürümekten ne korkuyor, ne de cesaretiyle ahkam kesiyor. Sadece basının itibarını ve güvenilirliğine sahip çıkarak, araştırmacı, belgelere dayanan haberciliğini ortaya koyuyor. Antalya’nın ve Antalyalıların çıkarları doğrultusunda kamuoyunu haberdar ediyor.
Geriye dönüp şöyle sadece 6 aylık gazetemizin arşivine baktığınızda mesleğimizin onuruyla attığımız başlıklar, Antalya’nın çıkarları adına verdiğimiz mücadele ortaya çıkacaktır. Ancak 3 maymunu oynayarak görmedim, duymadım, bilmiyorum diyerek Antalya sokaklarında dolaşanlar sadece kendi çıkarlarına ters düştüğünde haksızlığa, yolsuzluğa, yanlışlığa sesini çıkarıyor.
Bu bağlamda dün de Hürses Gazetesi olarak böyle bir haberi yaparak, kamuoyunu bilgilendirdik. Devletin önemli kurumlarından biri olan ve yerel yönetimleri denetleme yetkisine sahip Sayıştay’ın son yaptığı denetim raporlarını yayınlamaya başladık. Hiçbir yorum katmadan, görüş dahi bildirmeden Antalya Su ve Atık Su İdaresi’nin (ASAT) hesaplarında 3.802.786.070,93 TL’nin kayıp olduğunu haberimizde değerlendirdik. Hatta bu kayıp paranın 2015 yılından günümüze kadar geldiğinin de altını çizdik.
Keşke bu haberin ardından ilk olarak Ak Parti içinde ‘nedir bu kayıp para?’ diye soran olabilseydi. Yaşadığı kente karşı sorumluluğunu taşıyıp, vicdanına yanıt arasaydı. Ak Parti’yi geçtim adı ana muhalefet partisi olan CHP’de kongrede ilçe başkanı şunun adamı olsun, il başkanı bunun adamı olsun iç kavgası yerine kafasını şöyle bir dışarı çıkarıp Antalya adına kayıp paranın hesabını sorabilseydi.
Olmadı, MHP yapabilseydi bu hesap sormayı. Sorarsanız herkes birbirinden namuslu ve şerefli ama gerçeğe gelince ses yok!!! Ancak hesap sormaya kalkınca korku hükümdarlığının altında kalmış kentimin dinamikleri nerede?
Antalya’da bir tek namuslu adam yok mudur ki, Antalya’nın parası nerede? Hesap verin? diyecek…
Gazetecilerin yapacağı bir yere kadardır. Araştırır, doğru bilgiye ve belgeye ulaşır ve haberini yapar. Ondan sonrası yetkili kişilerin, sorumluların, kentin dinamiklerinin ve siyasetçilerinin işidir.
Ama yok!..
Hesap sorulmaya gelince Antalya’da kimse yok!..
Öyle Antalya’ya çok yazık hem de çok yazık!...
Yorumlar
Kalan Karakter: