Antalya'ya akın eden İranlılar, beş yıldızlı sokak pazarında
Nevruz Bayramı nedeniyle tatil adresi olarak Antalya'yı seçen gelen İranlı turistlerin alışveriş yapması için kurulan 'İran Pazarı', pandemiden dolayı verdiği 2 yıllık aranın ardından tekrar kuruldu. Pandemi öncesi satılamayan ürünlerin 3'te 1 fiyatına satıldığı ucuzluk pazarına İranlılar ve yerli halk ilgi gösterdi
Yayınlanma :
22.03.2022 12:06
Güncelleme :
22.03.2022 12:07


"İç piyasadaki vatandaşlarımızın da yararlanmasını istiyoruz"
Pazarın dün kurulduğunu ve bugün hareketliliğin başladığını aktaran Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, 2 yıldır bölge esnafının pandemiden ötürü sıkıntı çektiğini söyledi. Esnafın elinde kalan ürünleri ucuz fiyata bu yıl sattığını belirten Kanmaz, "Esnafımız elindeki kalan malları bu pazar dolayısıyla inşallah eritir. İnanın 100 liraya girişi olan malları, esnafımız 30 liraya veriyor. Ürünlerimiz kaliteli ve çok ucuz. Bundan iç piyasadaki insanlarımızda faydalansın istiyoruz" diye konuştu.
"İranlılar, bu pazarın açılmasını bizden daha çok istiyorlar"
Bu yıl beklentilerinin iyi olduğunu kaydeden Kanmaz, "Otellerden aldığımız habere göre İran 'dan rezerveler varmış. 10 gün pazarımız olacak. Kemerağzı Mahallesi, Kundu turizm bölgesi olarak 600 üzerinde esnafımız var. Otellerdeki esnafları sayarsak binin üzerinde. 600 esnafımız dün itibariyle sergisini açtılar. İranlılar bu pazarı çok iyi biliyorlar. 10 yıldır yapıyoruz. İranlılar, bu pazarın açılmasını bizden daha çok istiyorlar. Çok ucuz çünkü. Fakat çok pazarlık yapıyorlar. 30 liraya veriyoruz, 10 liraya istiyorlar. Bir mendil parası değil" ifadelerini kullandı.
"3'te 1 fiyatına veriyoruz"
Bölge esnaflarından Yaşar Karabıyık ise "Bugün açtım dükkanı. İranlılara bunları satabilirsek iyi. Fiyatlar normal ve zamsız. 2 yıl önceki fiyatların aynısını veriyoruz" derken, bir diğer esnaf Şemsettin Çiçek de" Fiyatlar çok uygun. Aldığımız ürünleri şuan 3'te 1 fiyatına veriyoruz. Pandemiden dolayı 2 senedir elimizde kalan ürünleri, nakite dönüştürmek için ucuza satıyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: